MENI
Korpa

Blog RSS Feed

24 окт Arganovo ulje
STIV 0 2498
Arganovo ulje nam dolazi iz pustinja u jugozapadnim delovima Maroka zbog čega se često  naziva  i marokansko ulje ili ‚‚tečno zlato‚‚. Dobija se iz oraščića koji se nalaze u velikim zelenim plodovima drveta argana (lat.Argania spinosa)  koje Berberi ..
22 мар Koža
STIV 0 6012
Koža je najveći organski sistem tela.  Kao periferni organ koji dolazi u kontakt sa spoljasnjom sredinom ima jako bitnu barijernu funkciju. Koza sa jedne strane sprečava prodiranje stranih mateija i mikroorganizama iz spoljasnje sredine u organizam,..
22 мар Tipovi kože
STIV 0 2539
Normalna koža "Normalna" je termin koji se koristi za stanje kože koje je dobro izbalansirano. Naučni termin za ovako dobro izbalansirano stanje je eudermična koža.  Suva koža "Suva" se koristi da bi se opisao tip kože koja proizvodi manj..
22 мар Masna koža
STIV 0 3844
Masna koža se karakteriše pojačanom funkcijom lojnih žlezda što za posledicu ima pojačano lučenje loja pa samim tim i mašćenje kože. Najčešće je lokalizovana na nivou “T” zone na licu. Koža je masna, sjajna sa proširenim porama, velikim brojem mitise..
22 мар Suva koža
STIV 0 4105
Suva koža, poznata kao kseroza, može biti urođeno ili stečeno stanje. Može biti veoma blago i zato slabo vidljivo, ili tako ozbiljno da dovodi do pucanja kože, izrazitog svraba i posledično do infekcija.Prvi klinički znak suvće je koža bez sjaja, s..
21 мар Suva koža – rešenje postoji
STIV 0 2202
Kada koža lica postane suva, može se javiti osećaj grubosti i zategnusti, pa čak i crvenilo, perutanje i svrab. Postoji nekoliko uzroka suve kože lica i njihovo razumevanje pomoći će u otkrivanju odgovarajućih rešenja. Proizvodi za negu suve kože s..
21 мар Čišćenje i toniranje
STIV 0 1642
Rrdovnom negom doprinosimo tome da naša koža postane i ostane lepa. BIOLA preparati sa pažljivo odabranim komponentama već kod čišćenja umiruju kožu, osvežavaju je i spremaju za dalju negu. Kožu je jako bitno čistiti dva puta dnevno, ujutru i..
21 мар Koža koja stari
STIV 0 2340
Najvidljiviji znaci starenja kože ogledaju se u borama na licu.Poznato je da su slobodni radikali jedan od glavnih uzročnika starenja kože. Slobodni radikali štetni su produkti koji spontano nastaju u telu, odnosno u ćelijama, usled negativnih delova..
21 мар Akne
STIV 0 1520
Akne su multifaktorijelno oboljenje koje se karakteriše prekomernom produkcijm i lučenjem sebuma, poremećajem u deskvamaciji folikula, proliferacijom bakterija i inflamacijom. Akne se javljaju u 85% adolescenata, komedoni kod 100% adolescenata, k..
12 нов Pantenol
STIV 0 1556
Panthenol Pantenol je prirodni sastojak kože i kose.  Na kožu djeluje kao ovlaživač i emolijens (lat. emolliens=koji omekšava). Omekšava kožu, poboljšava njenu  elastičnost, zadržava vlagu u koži, omogućava da koža bolje prihvata i skladišti ..
10 мар SALICILNA KISELINA
STIV 0 6494
Salicilna kiselina je po svojoj hemijskoj srukturi beta-hidroksi kiselina (BHA). U prirodi se nalazi u kori vrbe, po kojoj je i dobila ime (vrba = Salix alba), a takođe i u brezi i zimzelenom lišću. O protivupalnom delovanju salicilne kiseline se zna..
03 јан SHEA BUTER
STIV 0 2630
Shea buter se dobija  iz stabla koje raste u zapadnom delu Afrike. Plodovi stabla se suše i mrve kako bi se dobio prah koji se potom kuva u vodi. Tada se ispušta masna supstanca koja se zgušnjava i koristi kao maslac.Shea buter se u Africi već veko..
Prikazuje se 1 do 12 od 67 (6 strana)