MENI
Korpa

O koži RSS Feed

22 мар Koža
STIV 0 7649
Koža je najveći organski sistem tela.  Kao periferni organ koji dolazi u kontakt sa spoljašnjom sredinom ima jako bitnu barijernu funkciju. Koža sa jedne strane sprečava prodiranje stranih materija i mikroorganizama iz spoljašnje sredine u organizam,..
22 мар Tipovi kože
STIV 0 4232
Normalna koža "Normalna" je termin koji se koristi za stanje kože koje je dobro izbalansirano. Naučni termin za ovako dobro izbalansirano stanje je eudermična koža.  Suva koža "Suva" se koristi da bi se opisao tip kože koja proizvodi manj..
22 мар Masna koža
STIV 0 4875
Masna koža se karakteriše pojačanom funkcijom lojnih žlezda što za posledicu ima pojačano lučenje loja pa samim tim i mašćenje kože. Najčešće je lokalizovana na nivou “T” zone na licu. Koža je masna, sjajna sa proširenim porama, velikim brojem mitise..
22 мар Suva koža
STIV 0 5815
Suva koža, poznata kao kseroza, može biti urođeno ili stečeno stanje. Može biti veoma blago i zato slabo vidljivo, ili tako ozbiljno da dovodi do pucanja kože, izrazitog svraba i posledično do infekcija.Prvi klinički znak suvće je koža bez sjaja, s..
02 дец Dehidrirana koža
STIV 0 3134
Koži je potrebna stalna hidratacija, jer kad jednom dehidrira, treba mnogo vremena kako bi se vratila u stanje ravnoteže.Primetili ste da vam je koža krhka i osetljivija nego obično. Ako je uz to gruba, ispucala, zategnuta i pruža neprijatan osećaj..
Prikazuje se 1 do 5 od 5 (1 strana)