Šta je čajevac odnosno čajno drvo?

Melaleuca alternifolia ili čajevac je malo drvo poreklom Australije. Iako je Melaleuca alternifolia poznata kao drvo čaja, ne treba je mešati sa biljkom čiji se listovi koriste za pravljenje crnog ili zelenog čaja.

Ulje čajevca

Ulje čajevca je etarsko ulje koje ima više namena, uključujući održavanje zdrave kože, kose i noktiju. Benefiti ulja čajevca takođe su pristupačna cena kao i bezbedna upotreba ukoliko se koristi prema uputstvu. 


Aboridžini Australije vekovima koriste ulje čajevca kao tradicionalni lek.

Danas je ulje čajevca dostupno kao nerazređeno odnosno čisto ulje ili u razblaženom obliku za primenu u kožmetici.Deluje na visruse, bakterije i gljivice, što mu omoućava široku primenu u kožmetičkim preparatima.

Za šta se koristi ulje čajevca?

Ulje čajevca za lice


Ulje čajvca se koristi kao odlično sredstvo u tretmanu aknozne i nečiste kože. Obzirom da deluje antiinflamatorno i antibakterijski svrstava se u jedno od najpogodnijih sredstava za tretman problematične kože lica.

Repelent za insekte


U toku letnjih meseci veliki broj insekata se trudi da nam pokvari raspoloženje. Nekoliko kapi etarskog ulja čajevca u posudi sa vodom će rasterati uporne insekte. 

Ulje čajevca za gljiviceGljivične infekcije kože i noktiju su prilično česte. Ulje čajevca zbog svog antimikotičnog efekta pomaže u rešavanju ovih problema. Obzirom da su gljivice jako uporne, potrebno je preparate na bazi čajnog drveta koristiti najmanje 4 nedelje a preporučuje d+se i duža upotreba zbog boljeg efekta i sprečavanja ponovnog razvoja gljivica.

Ulje čajevca protiv peruti


Perut odnosno bele ljuspice koje padaju sa vlasišta za neke ljude mogu biti jako neugodne i neprijatne. Dodavanjem ulja čajevca u šampon za pranje kose, smanjuje se pojava peruti.

Ulje čajevca - cena

Odnos kvaliteta etarskog ulja čajevca i cene je odličan. Pristupačno je za sve potošače a opseg delovanja i primene je veoma širok.

Kako se upotrebljava i kako deluje  Biola Tea Tree Oil ?