MENI
Korpa

Aktivni sastojci RSS Feed

05 јул Ulje čajevca
STIV 0 3079
Šta je čajevac odnosno čajno drvo?Melaleuca alternifolia ili čajevac je malo drvo poreklom Australije. Iako je Melaleuca alternifolia poznata kao drvo čaja, ne treba je mešati sa biljkom čiji se listovi koriste za pravljenje crnog ili zelenog čaja.Ul..
01 јул Retinol
STIV 0 3094
Šta je retinol?  Retinol je  vitamin A, jedan od predstavnika  retinoida koji se koriste za negu kože.Retinoidi Retinoidi su prirodni ili sintetski derivati vitamina A. Zbog svoje lipofilnosti lako prodiru u epidermis. U retinoide spadaju: Prirodni..
06 дец Glikolna kiselina (Glycolic Acid)
0 1746
Glikolna kiselina  Glikolna kiselina je alfa hidroksi kiselina (AHA) koja se široko koristi za sprečavanje starenja kože, hiperpigmentacija, suvoće i akni. Keratolitička svojstva glikolne kiseline, koja se smatraju zlatnim standardom AHA, uklanjaju ..
24 окт Arganovo ulje
STIV 0 4124
Arganovo ulje je pogodno za sve tipove kože, ne masti je i lako se apsorbuje,  mogu ga koristiti i trudnice i mala deca. Veoma je jednostavno za upotrebu, može se koristiti samo utrljavanjem u vlažnu kožu ili se može koristiti pre nanošenja uobičajen..
12 нов Pantenol
STIV 0 2531
Panthenol Pantenol je prirodni sastojak kože i kose.  Na kožu djeluje kao ovlaživač i emolijens (lat. emolliens=koji omekšava). Omekšava kožu, poboljšava njenu  elastičnost, zadržava vlagu u koži, omogućava da koža bolje prihvata i skladišti ..
10 мар SALICILNA KISELINA
STIV 0 7411
Salicilna kiselina je po svojoj hemijskoj srukturi beta-hidroksi kiselina (BHA). U prirodi se nalazi u kori vrbe, po kojoj je i dobila ime (vrba = Salix alba), a takođe i u brezi i zimzelenom lišću. O protivupalnom delovanju salicilne kiseline se zna..
03 јан SHEA BUTER
STIV 0 4083
Shea buter se dobija  iz stabla koje raste u zapadnom delu Afrike. Plodovi stabla se suše i mrve kako bi se dobio prah koji se potom kuva u vodi. Tada se ispušta masna supstanca koja se zgušnjava i koristi kao maslac.Shea buter se u Africi već veko..
30 нов NEVEN
STIV 0 2635
Calendula officinalis Neven je širom sveta jadna od najviše gajenih baštenskih biljaka. Još od vremena starog Egipta, koristi se u lekovite svrhe kao prirodni antiseptik i protivupalno sredstvo, tradicionalno se koristi za tretman rana, opekotina..
16 нов Groždje
STIV 0 2168
 Vitis viniferaUlje semena groždja je bogato vitaminom E koji je prirodni antioksidans i zbog čega je idalan za revitalizaciju suve i zrele kože.Moćan je prirodni antioksidans. Lako se apsorbuje i prodire duboko pod kožu noseći sa sobom kompone..
16 нов Šargarepa (mrkva)
STIV 0 2587
Daucus carota  Ulje šargarepe bogato je beta-karotenom, vitaminima A, B, C, D, E, upotrebljava se kao tonik za kožu, pomaže zarastanje rana i ožiljaka, a takodje ublažava svrab kože..
16 нов Aloja
STIV 0 2192
Aloë barbadensisAloe vera (ALOE BARBADENSIS) potiče iz Severne Afrike, izgledom podseća na kaktus i u sebi sadrži dosta vode.Aloja je bogata vitaminima i mineralima, pogotovo vitaminom C, E i cinkom, kao i mono i polisaharidima, muko-polisaharidima (..
12 нов Vitamin A
STIV 0 2286
Retinol Vitamin A se u organizmu pojavljuje o različitim oblicima koji svi zajedno pripadaju retinoidima, tj, derivatima retinoične kiseline. Vitamin A se u užem smislu naziva retinol ili Vitamin A1.Vitamin A je važan za normalan razvoj svih t..
Prikazuje se 1 do 12 od 41 (4 strana)