MENI
Korpa

Aktivni sastojci RSS Feed

06 дец Glikolna kiselina (Glycolic Acid)
0 454
Glikolna kiselina  Glikolna kiselina je alfa hidroksi kiselina (AHA) koja se široko koristi za sprečavanje starenja kože, hiperpigmentacija, suvoće i akni. Keratolitička svojstva glikolne kiseline, koja se smatraju zlatnim standardom AHA, uklanjaju ..
24 окт Arganovo ulje
STIV 0 2978
Arganovo ulje je pogodno za sve tipove kože, ne masti je i lako se apsorbuje,  mogu ga koristiti i trudnice i mala deca. Veoma je jednostavno za upotrebu, može se koristiti samo utrljavanjem u vlažnu kožu ili se može koristiti pre nanošenja uobičajen..
12 нов Pantenol
STIV 0 1753
Panthenol Pantenol je prirodni sastojak kože i kose.  Na kožu djeluje kao ovlaživač i emolijens (lat. emolliens=koji omekšava). Omekšava kožu, poboljšava njenu  elastičnost, zadržava vlagu u koži, omogućava da koža bolje prihvata i skladišti ..
10 мар SALICILNA KISELINA
STIV 0 6653
Salicilna kiselina je po svojoj hemijskoj srukturi beta-hidroksi kiselina (BHA). U prirodi se nalazi u kori vrbe, po kojoj je i dobila ime (vrba = Salix alba), a takođe i u brezi i zimzelenom lišću. O protivupalnom delovanju salicilne kiseline se zna..
03 јан SHEA BUTER
STIV 0 2843
Shea buter se dobija  iz stabla koje raste u zapadnom delu Afrike. Plodovi stabla se suše i mrve kako bi se dobio prah koji se potom kuva u vodi. Tada se ispušta masna supstanca koja se zgušnjava i koristi kao maslac.Shea buter se u Africi već veko..
30 нов NEVEN
STIV 0 1795
Calendula officinalis Neven je širom sveta jadna od najviše gajenih baštenskih biljaka. Još od vremena starog Egipta, koristi se u lekovite svrhe kao prirodni antiseptik i protivupalno sredstvo, tradicionalno se koristi za tretman rana, opekotina..
16 нов Groždje
STIV 0 1314
 Vitis viniferaUlje semena groždja je bogato vitaminom E koji je prirodni antioksidans i zbog čega je idalan za revitalizaciju suve i zrele kože.Moćan je prirodni antioksidans. Lako se apsorbuje i prodire duboko pod kožu noseći sa sobom kompone..
16 нов Šargarepa (mrkva)
STIV 0 1827
Daucus carota  Ulje šargarepe bogato je beta-karotenom, vitaminima A, B, C, D, E, upotrebljava se kao tonik za kožu, pomaže zarastanje rana i ožiljaka, a takodje ublažava svrab kože..
16 нов Aloe
STIV 0 1325
Aloe barbadensisLekovita biljka Aloe vera poticč iz Severne Afrike, izgledom podseća na kaktus i u sebi sadrži dosta vode.Bogata je vitaminima i mineralima, pogotovo vitaminom C, E i cinkom, kao i mono i polisaharidima, muko-polisaharidima (derivati ..
12 нов Vitamin A
STIV 0 1511
Retinol Vitamin A se u organizmu pojavljuje o različitim oblicima koji svi zajedno pripadaju retinoidima, tj, derivatima retinoične kiseline. Vitamin A se u užem smislu naziva retinol ili Vitamin A1.Vitamin A je važan za normalan razvoj svih t..
12 нов Vitamin E
STIV 0 1385
Tocopherol Poznato je osam oblika tokoferola sa aktivnošću vitamina E. Najvažniji od njih je alfa-tokoferol koji čini 90% tokoferola u životinjskim tkivima i pokazuje značajnu biološku aktivnost. Mnogobrojna naučna istraživanja su pokazala da vi..
12 нов Tea tree
STIV 0 1510
Malaleuca alternifoliaČajno drvo je jedno je od najstarijih biljnih vrsta, poznato po svojim aktivnim  principima.  Njegova lekovitost se zasniva na jedinstvenoj kombinaciji aktivnih sastojaka koji deluju protiv gljivica, bakterija i virusa. ..
Prikazuje se 1 do 12 od 40 (4 strana)