MENI
Korpa

HIPER NOĆURAK KREM ZA IRITIRANU KOŽU

HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM ZA IRITIRANU KOŽU

Opis proizvoda

Hiper noćurak krem je namenjen koži sklonoj svim vrstama iritacija i osetljivoj na faktore spoljašnje sredine, umiruje, epitelizuje i hidrira kožu.

Hiper noćurak krem se preporučuje deci i odraslima. Kombinacija biljnih aktivnih principa efikasno otklanja sve simptome iritirane kože. Ulje dobijeno iz žutog noćurka sadrži 72% linolne i 9% gama-linolenske kiseline, pa se ova biljka smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F). Metabolisanjem linolne, nastaje gama- linoleinska kiselina, čija je koncentracija u koži od presudnog uticaja na zaustavljanje upalnih i prevagu protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja žutog nožurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima spoljašnje sredine,normalizuje gubitak vode, neutrališu slobodne radikale i sprečavaju njihovo stvaranje.

Nakon duže svakodnevne primene, ulje žutog noćurka ublažava uporan svrab, eliminiše suvoću, poboljšava se elastičnost kože i daje joj gladak izgled. Pantenol hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene i iritirane kože. A Vitamin je antioksidans neophodan za nastanak novih ćelija- ubrzava epitelizaciju. Regeneriše oštećenja, poboljšava stanje suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju. E Vitamin je antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površnog sloja kože i  njjegov kapacitet za vezivanje vode.

Način upotrebe: Koža zahvaćena promenama i suva koža zahtevaju trajno i intenzivno snabdevanje nezasićenim masnim kiselinama i vlagom. Neophodno je svakodnevno nanošenje krema na problematične predele duži vremenski period (najmanje tri meseca), da bi se postigli rezultati. 

Preporuke za ishranu: Tokom pogoršanja stanja kože, kod male dece se preporučuje izbacivanje iz ishrane jezgrastih plodova (orasi, lešnici, kikiriki) i hrane koja ih sadrži, citrusnog voća (limun, pomorandže).

437,00 RSD