MENI
Korpa

HIPER NOĆURAK KREM

HIPER NOĆURAK KREM
HIPER NOĆURAK KREM

Opis proizvoda

Hiper noćurak krem je namenjen koži sklonoj svim vrstama iritacija i osetljivoj na faktore spoljašnje sredine, umiruje, epitelizuje i hidrira kožu.

Hiper noćurak krem se preporučuje deci i odraslima. Kombinacija biljnih aktivnih principa efikasno otklanja sve simptome iritirane kože. Ulje dobijeno iz žutog noćurka sadrži 72% linolne i 9% gama-linolenske kiseline, pa se ova biljka smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F). Metabolisanjem linolne, nastaje gama- linoleinska kiselina, čija je koncentracija u koži od presudnog uticaja na zaustavljanje upalnih i prevagu protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja žutog nožurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima spoljašnje sredine,normalizuje gubitak vode, neutrališu slobodne radikale i sprečavaju njihovo stvaranje.

Nakon duže svakodnevne primene, ulje žutog noćurka ublažava uporan svrab, eliminiše suvoću, poboljšava se elastičnost kože i daje joj gladak izgled. Pantenol hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene i iritirane kože. A Vitamin je antioksidans neophodan za nastanak novih ćelija- ubrzava epitelizaciju. Regeneriše oštećenja, poboljšava stanje suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju. E Vitamin je antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površnog sloja kože i  njjegov kapacitet za vezivanje vode.

Način upotrebe: Koža zahvaćena promenama i suva koža zahtevaju trajno i intenzivno snabdevanje nezasićenim masnim kiselinama i vlagom. Neophodno je svakodnevno nanošenje krema na problematične predele duži vremenski period (najmanje tri meseca), da bi se postigli rezultati. 

Preporuke za ishranu: Tokom pogoršanja stanja kože, kod male dece se preporučuje izbacivanje iz ishrane jezgrastih plodova (orasi, lešnici, kikiriki) i hrane koja ih sadrži, citrusnog voća (limun, pomorandže).

437,00 RSD