Najvidljiviji znaci starenja kože ogledaju se u borama na licu.

Poznato je da su slobodni radikali jedan od glavnih uzročnika starenja kože. Slobodni radikali štetni su produkti koji spontano nastaju u telu, odnosno u ćelijama, usled negativnih delovanja iz okoline, aerozagađenja ili nezdrave ishrane.

Oni, zbog svoje velike reaktivnosti, štetno utiču na ćelije kože i izazivaju oksidativna oštećenja koja ubrzavaju degeneraciju elastičnih vlakana.


Starenje kože počinje da bude vidljivo već od 30. godine života i rezultat je interakcije unutrašnjih fizioloških procesa (koji deluju na svaki ljudski organ) i foto-indukovanih procesa (koji nastaju usled izlaganja kože sunčevom zračenju, naročito ultraljubičastom zračenju).

U skladu sa tim, razlikuju se hronološko i foto-starenje (ono nastaje kao rezultat izlaganja kože spoljašnjim faktorima, prvenstveno UV zračenju). 

U prvom slučaju koža je tanka, atrofična, bleda, opuštena, sa borama koje mogu biti čak i duboke. U drugom slučaju, koža je debela, gruba, obeležena tankim borama, sklona ispucalim kapilarima i žućkaste boje.

HRONOLOŠKO STARENJE

Hronološko starenje (unutrašnje starenje) uzrokovano je genetskim i metaboličkim faktorima koji dovode do progresivne atrofije i degeneracije dermisa, hipodermisa i potpornih struktura kože.                         

FOTO-STARENJE

Foto-starenje (spoljašnje starenje) uzrokovano je ultraljubičastim zracima, posebno UVA zracima. Ovo zračenje se apsorbuje u dermisu gde izaziva povećano stvaranje slobodnih radikala i oksidativnog stresa.


Šta su bore?

Bore su život oslikan na nasem licu.

Sa godinama, nivo hijalurona u koži opada, elastičnost i vlažnost kože se smanjuju, javljaju se i produbljuju bore. 

Kako ublažiti i usporiti starenje kože?

PROIZVODI ZA NEGU ZRELIJE KOŽE

Q 10 ACTIVE

Anti age fluid, day care, SPF 15+UVA

Q 10 ACTIVE

Anti age fluid, night care

Q 10 ACTIVE

Anti age fluid, night care

HYALURON FLUID

Anti age, day care,  SPF 15+UVA

HYALURON FLUID

Anti age, night care

HYALURON EXTRA

Anti age krem

Q 10 ACTIVE 

Anti age  serum

HYALURON

Anti age  serum

BIOLA ULJANI ELIKSIR PROTIV BORA