Masna koža se karakteriše pojačanom funkcijom lojnih žlezda što za posledicu ima pojačano lučenje loja pa samim tim i mašćenje kože. Najčešće je lokalizovana na nivou “T” zone na licu. Koža je masna, sjajna sa proširenim porama, velikim brojem mitisera i aknama. Često je udružena i sa pojačanim mašćenjem kose.
 
 
 
Osobe sa masnom kožom su podložnije aknama nego osobe sa drugim tipovima kože. Masne žlezde su poznate kao lojne žlezde. U medicinskim terminima loj koji luče žlezde, poznat je pod nazivom sebum. Ove žlezde sekretuju loj na licu, vratu, grudima I ostalim delovima tela.
 
Ipak, nos je predeo koji je najvise izložen, jer se loj preterano sekretuje i akumulira upravo na nosu. Pore u ovom delu tela su šire I stoga sekret može da se prenese na druge delove lica. Količina sekreta koji se proizvodi zavisi od osobe do osobe. 
 
U pubertetu, zbog povećanih funkcija seksualnih hormona, poznatih pod imenom androgeni, lojne žlezde produkuju više sekreta, jer androgeni aktiviraju I podstiču rad lojnih žlezda. Ovaj višak sebuma je glavni uzročnik inflamacije I stvaranja akni. Iako je sebum razlog stvaranja akni, kada vaše zlezde i ceo sistem funkcionisu normalno, sekret pomaze u odrzavanjuiI vršenju svoje funkcije, kao kožnog lubrikanta.
 
Osobe sa masnom kožom bi trebalo da preduzmu mere predostrožnosti kako se pore ne bi začepile I stvarale akne. 
 
Proizvodi za negu masne kože
 
CLEANSER
Losion za čišćenje  masne kože
 
CLEANSER
Mleko za čišćenje  normalne i masne kože
 
HIDRASKIN
Gel maska za masnu kožu