Kakav je sastav  HIPER NOĆURAK KREMA?
  • Ulje žutog noćurka 20%
  • Pantenol
  • A vitamin
  • E vitamin
  • Liposolubilna podloga

Kako HIPER NOĆURAK KREM deluje?

Žuti noćurak (Oenotera biennis) potiče iz Južne Amerike. Tradicionalno su Indijanci ulje iz semena ove biljke koristili u lečenju kožnih oboljenja i rana. U 17. veku je dospeo u englesku i u literaturi je spominjan kao univerzalni kraljev lek. Od tridesetih godina prošlog veka ulazi u sastav preparat za lečenje ekcema i suve kože.
 
Ulje dobijeno iz žutog noćurka sadrži 72% linolne i 9% gama-linolenske kiseline, pa se ova biljka smatra najbogatijim izvorom esencijalnih masnih kiselina (poznate i kao vitamin F).
 
Metabolisanjem linolne, nastaje gama- linoleinska kiselina, čija je koncentracija u kožiod presudnog uticaja na zaustavljanje zapaljenskih i prevagu protivupalnih procesa. Nezasićene masne kiseline iz ulja žutog nožurka pomažu koži da izgradi prirodnu barijeru prema faktorima spoljašnje sredine, normalizuje gubitak vode, neutrališu slobodne radikale i sprečavaju njihovo stvaranje. 
 
Nakon duže svakodnevne primene, ulje žutog noćurka ublažava simptome ekcema, posebno uporan svrab, eliminiše suvoću, poboljšava se elastičnost kože i daje joj gladak izgled.
 
Pantenol hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene i iritirane kože.
A Vitamin je antioksidans neophodan za nastanak novih ćelija- ubrzava epitelizaciju. Regeneriše oštećenja, poboljšava stanje suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju.
 
E Vitamin je antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površnog sloja kože i  njjegov kapacitet za vezivanje vode.

Kome je  HIPER NOĆURAK KREM namenjen? 

Deci i odraslima sa:
 
SUVOM KOŽOM SKLONOM IRITACIJI
 
EKCEMOM provociranim VUNOM, KLIMOM, STRESOM, INFEKCIJOM
atopijski dermatitits
 
EKCEMOM nastalim u kontaktu sa DETERGENTIMA, SAPUNIMA
iritantni dermatitis
 
EKCEMOM nastalim nakon kontakta sa ALERGENIMA
alergijski dermatitis

Kako se HIPER NOĆURAK KREM upotrebljava?

Koža zahvaćena ekcemom i suva koža zahtevaju trajno i intenzivno snabdevanje nezasićenim masnim kiselinama i vlagom. Neophodno je svakodnevno nanošenje krema na problematične predele duži vremenski period (najmanje tri meseca), da bi se postigli rezultati. 

Preporuke za ishranu:

Tokom pogoršanja ekcema, kod beba i male dece se preporučuje izbacivanje iz ishrane jezgrastih plodova (orasi, lešnici, kikiriki) i hrane koja ih sadrži, citrusnog voća (limun, pomorandže) i paradajiza.
 
Upozorenje: ne nanositi na otvorene rane
 
Čuvanje: Čuvati na suvom i tamnom mestu na temperaturi do 25○ C.
 
Pakovanje: Tuba sa 50 ml kreme.