Koža koja stari

Objavio DetaPharm Biola 21/03/2017 0 Komentar(a) Nega,

Najvidljiviji znaci starenja kože ogledaju se u borama na licu.

 
Poznato je da su slobodni radikali jedan od glavnih uzročnika starenja kože. Slobodni radikali štetni su produkti koji spontano nastaju u telu, odnosno u ćelijama, usled negativnih delovanja iz okoline, aerozagađenja ili nezdrave ishrane.
 
Oni, zbog svoje velike reaktivnosti, štetno utiču na ćelije kože i izazivaju oksidativna oštećenja koja ubrzavaju degeneraciju elastičnih vlakana.
 
 
 
 
Starenje kože počinje da bude vidljivo već od 30. godine života i rezultat je interakcije unutrašnjih fizioloških procesa (koji deluju na svaki ljudski organ) i foto-indukovanih procesa (koji nastaju usled izlaganja kože sunčevom zračenju, naročito ultraljubičastom zračenju).
 
U skladu sa tim, razlikuju se hronološko i foto-starenje (ono nastaje kao rezultat izlaganja kože spoljašnjim faktorima, prvenstveno UV zračenju). 
 
U prvom slučaju koža je tanka, atrofična, bleda, opuštena, sa borama koje mogu biti čak i duboke. U drugom slučaju, koža je debela, gruba, obeležena tankim borama, sklona ispucalim kapilarima i žućkaste boje.
 
HRONOLOŠKO STARENJE
 
 
Hronološko starenje (unutrašnje starenje) uzrokovano je genetskim i metaboličkim faktorima koji dovode do progresivne atrofije i degeneracije dermisa, hipodermisa i potpornih struktura kože.                         
 
FOTO-STARENJE
 

 Foto-starenje (spoljašnje starenje) uzrokovano je ultraljubičastim zracima, posebno UVA zracima. Ovo zračenje se apsorbuje u dermisu gde izaziva povećano stvaranje slobodnih radikala i oksidativnog stresa.

Šta su bore?

Bore su život oslikan na nasem licu.

Sa godinama, nivo hijalurona u koži opada, elastičnost i vlažnost kože se smanjuju, javljaju se i produbljuju bore. 

Kako ublažiti i usporiti starenje kože?

PROIZVODI ZA NEGU ZRELIJE KOŽE

Q 10 ACTIVE
Anti age fluid, day care, SPF 15+UVA

Q 10 ACTIVE
Anti age fluid, night care

Q 10 ACTIVE
Anti age fluid, night care

HYALURON FLUID
Anti age, day care,  SPF 15+UVA

HYALURON FLUID
Anti age, night care

HYALURON EXTRA
Anti age krem

Q 10 ACTIVE 
Anti age  serum

HYALURON
Anti age  serum

BIOLA ULJANI ELIKSIR PROTIV BORA 

Postavite komentar